Nieuws

Afscheid van onze handige, alwetende Opper-Aap Joost

We dachten even dat hij ons nooit zou gaan verlaten. Hij heeft het ook nog lang weten te rekken, maar we hebben nu toch echt afscheid van onze Opper-Aap genomen. Na 8 jaar lang trouwe inzet zit het voorzitterschap erop voor Joost Boerman en treedt hij toe tot de Veterapen. De handige Harry die alles kan fixen, de opruimgoeroe die als mannelijke Marie Kondo orde heeft gebracht in de Aap, de man die, net als je moeder, altijd alles weet (Joost, waar ligt …..?) en die ten alle tijden klaar staat voor de Aap. 

Nick Molenaar (ook wel bekend van het duo ‘Schuimbak en Mo) draait ondertussen alweer heel wat jaren mee en heeft het stokje van Joost overgenomen als voorzitter.

Joost, onwijs bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor JV de Aap! We gaan je missen, maar onder het motto: ‘Eens een Aaper, altijd een Aaper’ hebben we er alle vertrouwen in dat we je nog vaak terug gaan zien. Voor- of achter de bar, tijdens de voorbereidingen of de afters, want als dit voor iemand geldt, dan geldt het voor jou wel!♥

Jody en Rick, bedankt toppers!

We hebben na jarenlange toewijding helaas afscheid moeten nemen van deze twee toppers. Rick Beerepoot heeft in zijn tijd bij de Aap als penningmeester het geld bewaakt en er ‘beregoed’ op gepast. Jody Kapiteyn was als secretaris en later PR-dame actief en ook vaak bij ‘haar’ shotjesrad te vinden. Ze hebben hun afscheid nog even weten te rekken, maar zijn nu toch echt gestopt en toegetreden tot de Veterapen.

In Roos Wijnker en Jesse van den Hoek zijn volwaardige opvolgers voor hen gevonden. Jesse komt het PRteam versterken en Roos wordt nu opgeleid tot penningmeester.

Bedankt voor al jullie harde werk aapjes! We gaan jullie missen, maar zien jullie vast nog vaak terug, want ook voor jullie geldt: eens een Aaper, altijd een Aaper. 🐵


Eens een Aaper, altijd een Aaper!

Tijdens de kermis was het naast al het lachen helaas ook tijd voor een traan en namen we afscheid van Ruud van Grieken en Jan Wijnker. Na zo’n 7 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de pr, een berg aan posters en onzinnige berichtjes verder, komt er een eind aan hun carrière als de pr-mannen van JV de Aap.

De pr is vanaf dit seizoen in handen van Jody Kapiteyn, Annika Ruijter en Twan Rooijakers (aka ‘The boy in the jean jacket’ aka ‘hetisTwanengeenToine’). Daarnaast zijn ook Dyllan Kuiper en Jaimy Dekker nieuwe aanwinsten in het Aap-bestuur. Dyllan gaat de inkoop verzorgen en Jaimy (ook wel bij sommige bekend als ‘DJ Schuimbak’ van het duo ‘Schuimbak en Mo’) zorgt voor licht en geluid. Welkom!

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, maar een Aap’er zal te allen tijd voor de Aap klaar blijven staan. Toppers, bedankt voor al jullie inzet tijdens de voorbereidingen, evenementen en niet vergeten de afters! We blijven jullie, als veterapen, vast nog vaak zien. In naam van de polder, de feesten en de heilige tempel, Aapmen. 


Fantastische bijdrage van de Raboton!

De voetjes kunnen weer lekker van de vloer voor de jongeren uit Breezand en omstreken. Dit dankzij de commissie Raboton, een initiatief van Rabobank Kop van Noord-Holland. Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat JV De Aap de oude dj-set heeft kunnen vervangen voor een nieuwe. Dit was nodig ook, omdat de muziek al meerdere keren was uitgevallen tijdens evenementen. Terwijl de zaal van De Aap vol publiek stond moest het bestuur een alternatief zien te regelen. Dankzij de Raboton hoeft dit nu niet meer, want de nieuwe dj-set zorgt ervoor dat er in de toekomst weer veel artiesten kunnen optreden voor de lokale jeugd.

De nieuwe dj-set is niet alleen een aanwinst voor De Aap zelf, maar met name voor alle veelal honderden bezoekers die de evenementen van De Aap bezoeken. Zij kunnen zo blijven genieten van spetterende optredens van nationale- en internationale dj’s. Ook biedt De Aap een podium voor beginnende lokale dj’s en muzikanten. Dit kan De Aap nu in de toekomst blijven aanbieden. De Aap is de Raboton zeer dankbaar voor deze fantastische bijdrage.

De foto’s zijn van zaterdag 9 december. Het bestuur van De Aap krijgt van Karin van der Tuin (Raboton) en Pauline Smakman (Rabobank KvNH) de cheque overhandigd


Een dik applaus voor puur vakmanschap!

De bar van JV De Aap staat er sinds een tijdje weer helemaal strak bij. Roy Beelen van het bedrijf Roy Beelen maatwerk in meubel en
interieur heeft de bar opgeknapt en zie hier het fantastische resultaat. Wij kunnen allemaal trots zijn op zo’n bar in De Aap. Niet alleen trots natuurlijk, want wij kunnen er ook allemaal enorm van genieten de komende jaren. Geef daarom allemaal een gigantische like voor Roy zijn kunstwerk waar wij allemaal gebruik van kunnen maken. Roy knap werk!

Ga voor meer foto’s van deze geweldige bar naar onze Facebook.


Jim, bedankt!

Veranderingen in het bestuur!

Deze week was het emotionele afscheid van onze J.I.M. Hij is vanaf heden geen bestuurslid meer van Jongerenvereniging De Aap. J.I.M. staat niet voor Jong Incompetent Mannetje of Jeugdig Irritant Mormel, maar dat is gewoon zijn roepnaam die hij vanaf zijn geboorte heeft meegekregen.

Jimmy (niet te verwarren met onze flikkernicht) was jarenlang de chef van het Cleanteam en verzorgde al het onderhoud in en om het pand. Jim is een echte Sneekes en daarom zitten wij nu al met samengeknepen billen voor Kermis Breezand, omdat hij dan weer aan de andere kant van de bar staat. Jim gedraag je alsjeblieft voor volk en vaderland, maar vooral voor ons. Je oude collega’s van JV De Aap. De opvolger van Jim is Melle Kerkhof. Je weet wel, de zoon-van-de-baas-van-de-Mingo. Dit is overigens een citaat van Melle zelf. Melle welkom!

Sneekes, je bent een topper en we waarderen het zeer dat je jarenlang voor De Aap klaar stond.

Jimmy bedankt voor je tomeloze inzet!


J.V. De Aap en de Alcohol Wetswijziging

Een fantastische avond vanaf 16 jaar, alcohol vanaf 18 jaar!

Op een Aap-avond waar het mogelijk is de tempel van gezelligheid binnen te treden vanaf 16 jaar, hanteert Jongerenvereniging De Aap het welbekende bandjessysteem. Zo kunnen onze vrijwilligers zien wie er wettelijk gezien toestemming heeft om alcohol te nuttigen en wie niet. Met zo’n 18- bandje sta je niet voor aap, maar juist voor De Aap!

Bij deze nogmaals het verzoek om niet te proberen alcohol te verkrijgen en/of te nuttigen binnen ons paleisje. Voor degene die de aap niet op de schouder nemen oftewel in normaal Nederlands, geen verantwoording nemen, wilt de Jongerenvereniging zeggen: ‘’De aap komt uiteindelijk toch wel uit de mouw’’. En dan zijn de apen…oh nee, de rapen gaar.

Ontzegging
In het verleden heeft JV De Aap enkele Aap’ers onder de 18 jaar betrapt met een alcoholische versnapering in de hand (en nee, dat is geen broodje aap verhaal!). Deze Aap’ers is verteld dat zij weer van harte welkom zijn in de polderse Apenheul nadat zij de leeftijd van 17 jaar gedag gezegd hebben. Aap deze personen dus niet na. Kortom word jij betrapt met alcohol als je 16 of 17 jaar bent, dan krijg je ontzegging tot je 18e.

Toezicht
Het bestuur, de vrijwilligers en de beveiliging zullen hier streng op toezien, maar het maakt het zoveel makkelijker als jij als 16/17 jarigen in De Aap gewoon aan alcoholvrije versnaperingen gaat. De boete die De Aap opgelegd kan krijgen wanneer er controle plaatsvindt is zo hoog, dat De Aap daar beter leuke artiesten voor kan boeken, want zeg nou zelf, daar heeft iedereen toch veel meer aan?! In het ergste scenario raakt de Jongerenvereniging z’n vergunning kwijt en mag De Aap helemaal niks meer organiseren. Daarom is het zo belangrijk en de moeite waard om deze boodschap nogmaals te verspreiden.

De Aap is niet van het bestuur of de vrijwilligers, maar De Aap is van iedereen, dus moeten we het ook met z’n alle doen.

Alvast bedankt voor je medewerking!