Over De Aap

Een rijke geschiedenis
J.V. de Aap is de actiefste jongerenvereniging in de gemeente Hollands Kroon. Het begon allemaal rond 1940 in een oude keet waar jongeren na de kerkdienst bij elkaar konden zitten om gezellig een biertje te doen. Tegenwoordig zit de Aap alweer ruim tien jaar aan het mooie pand aan de Zandvaart.

De Aap biedt een veilige omgeving waar jongeren op een verantwoorde manier kennis kunnen maken met het uitgaan. Dit wil niet zeggen dat je in de Aap alleen 16-jarigen tegenkomt, want de gezelligheid die er te vinden is vind je tegenwoordig niet zo snel bij andere uitgaansgelegenheden. Daarom heeft de Aap een groot publiek van 16 tot pakweg 28 jaar!

Breed aanbod
De activiteiten die het jonge bestuur organiseert lopen uiteen van feesten met thema’s als Proud to be Faudt, 80’s/90’s en Aapres-ski tot een voetbaltoernooi met bbq. Het bestuur streeft ernaar om gemiddeld een keer in de drie weken een uitgaansavond te organiseren, zo nu en dan gekoppeld aan een andere activiteit of thema. Om deze avonden veilig te laten verlopen beschikt De Aap natuurlijk ook overĀ huisregels. Maar laten we het vooral gezellig houden!

Rijke geschiedenis
De rijke geschiedenis van De Aap kent optredens van grote artiesten als Van Dik Hout, De Heideroosjes, Herman Brood, Skik, Di-rect, Rigby, Racoon, Trockener Kecks, The Sheer, Blaze of Glory, The Shavers, Anouk, BZB, Starkoo XL, Hermes House Band, Scrum, T.IF.T, Gers Pardoel, Diggy Dex, Brainpower en vele andere bekende artiesten!

Naast deze (inter)nationaal bekende bands heeft de Aap voor vele beginnende en lokale bands geen vreemd podium meer. De lijst met bands blijft explosief groeien in ons nieuwe pand, omdat de Aap nu over een professioneel podium inclusief licht en geluid beschikt!

Voor ultieme gezelligheid kom je dus naar de Aap, de Tempel van de Gezelligheid!