Over De Aap

Al meer dan 70 Jaar
J.V. De Aap is de actiefste jongerenvereniging in de gemeente Hollands Kroon. Het begon allemaal rond 1940 in een oude keet waar jongeren na de kerkdienst bij elkaar konden zitten om gezellig een biertje te doen. Tegenwoordig fungeert de Aap als uitgaansgelegenheid die zich richt op beginnende feestbeesten.

De Aap biedt een veilige omgeving waar jongeren op een verantwoorde manier kennis kunnen maken met het uitgaan. Dit wil niet zeggen dat je in de Aap alleen 16-jarigen tegenkomt, want de gezelligheid die er te vinden is vind je tegenwoordig niet zo snel bij andere uitgaansgelegenheden. Daarom heeft de Aap een groot publiek van 16 tot pakweg 25 jaar!

Breed aanbod
De activiteiten die het jonge bestuur organiseert lopen uiteen van sportevenementen (voetbal, darten) tot themafeesten als Apres-ski. Het bestuur streeft ernaar om gemiddeld 2 keer per maand een uitgaansavond te organiseren, zo nu en dan gekoppeld aan een andere activiteit of thema. Om deze avonden veilig te laten verlopen beschikt De Aap natuurlijk ook over betreffende huisregels. Maar laten we het vooral gezellig houden!

Paas Music Festival
Naast al deze uitgaansavonden en evenementen organiseert De Aap ieder jaar tijdens Pasen het Paas Music Festival, voor meer informatie hierover kun je terecht op www.paasmusicfestival.nl.

Rijke geschiedenis
De rijke geschiedenis van De Aap kent optredens van grote artiesten als Van Dik Hout, De Heideroosjes, Herman Brood, Skik, Di-rect, Rigby, Racoon, Trockener Kecks, The Sheer, Blaze of Glory, The Shavers, Anouk, BZB, Starkoo XL, Hermes House Band, Scrum, T.IF.T en vele andere bekende bands!

Naast deze (inter)nationaal bekende bands heeft De Aap voor vele beginnende en lokale bands geen vreemd podium meer. Nu de nieuwe locatie klaar is, zal de lijst met bands explosief groeien, omdat De Aap nu over een professioneel podium inclusief licht en geluid beschikt!

Voor ultieme gezelligheid kom je dus naar De Aap, de Tempel van de Gezelligheid!